Vågar du satsa på gratis skåp med skjutdörrar?

Idag är det fullt möjligt att inreda ett helt hem eller ett kontor med gratis möbler. Men vågar du satsa på gratis skåp med skjutdörrar som kanske har använts på ett omilt sätt under flera års tid? Det finns fördelar med att köpa nytt som till exempel att du får garanti om något i skjutmekanismen inte fungerar som det ska.

Gratis eller nytt, det är frågan…

Ska du köpa nytt skåp med skjutdörrar eller satsa på ett som är gratis? Det finns förstås ett mellanting och det är det begagnade skåpet med skjutdörr som du betalar en mindre slant för. Idag är det många som handlar begagnat online. År 2020 så visade en rapport att minst hälften av alla online-konsumenter gjorde det då och den siffran har knappast blivit mindre.

Möbler är ju en vara som vi vågar köpa online och då är det inte så konstigt att vi kan välja sajter där det ges bort eller säljs fina skåp till billiga pengar. Men allting handlar ju inte om pengar och visst finns det risker med att ta emot en möbel gratis eller att köpa den begagnat för en mindre slant. Det här kan inte jämföras med att få VPN gratis eller att ladda ner musik med en gratistjänst.

När det ska vara god kvalitet ska det vara nytt

Om det ska vara god kvalitet så finns det uppenbara risker med gratis skåp. En skjutdörr som kanske inte ens existerar längre är ju inte bra då du vill ha skåpet för att det är estetiskt och praktiskt.

Om du får ett skåp med skjutdörr gratis för att det i stort sett handlar om ett möbelspöke som kan fungera som hylla får du fundera lite på vad meningen med detta blir. Oavsett om du är ute efter skåp med skjutdörr för ditt hem eller din arbetsplats så vill du ju få den fina funktionen med en dörr som du skjuter åt sidan.

Fördelar med ett nytt skjutdörrsskåp är bland annat:

  • Skjutdörren fungerar!
  • Det har inga repor
  • Nyckeln till låset finns kvar
  • Du får garanti för möbeln
  • Du kan välja det material som passar bäst
  • Du kan välja en matchande färg

Listan kan göras ganska lång. Om du kikar in på en modern möbelbutik som AZ Design så kommer du dessutom att inse att priserna faktiskt inte är så svåra. Det går att få ett riktigt fint skåp med skjutdörr för under 3000 kronor. Och då har du en möbel som du kan lita på.

skåp med blå färg

Gratis är bra när kvalitet inte är så viktigt

Ett gratis skåp är ett bra val när du inte bryr dig om kvalitet eller hur det ser ut. Det här kan vara det bästa valet för ett tillfälligt projekt eller för en verkstad där skåpet kommer att få ta mycket stryk. Men gratisskåpet är inte ditt första val då du är ute efter en riktigt fin möbel som du kan ha god nytta av under många års tid, det är summan av kardemumman!