Helt gratis bilder

Behöver du helt gratis bilder utan copyright som du kan använda professionellt eller för privata projekt? Det finns finfina bildbanker online med gratis bilder som du får ladda ner och använda som du vill. Det finns ingen hake som att du måste skriva var bilden kom från eller länka tillbaka till källan.

Här är några mycket bra förslag för dig som behöver gratis bilder utan krav som du får använda precis hur du vill.

Pixabay – Gratis bilder utan krav!

gratis bilder

Alla älskar Pixabay och det finns det god anledning till. Det här är en sajt med gratis bilder som hela tiden växer. Den byggs med hjälp av medlemmarna som laddar upp bilder inom alla tänkbara områden. Det är bara att söka med lämpligt sökord så får du förslag.

Du kan välja mellan vanliga jpeg-bilder såväl som vektorgrafik. Om du inte vill ha ett konto kan du ladda ner bilder gratis utan att vara medlem. Då får du inte största storlekarna på bilderna men tillräckligt stora bilder för behov för hemsidor och liknande.

Det är också gratis att bli medlem och om du är det kan du ladda ner fritt i olika storlekar. Pixabay har ett system där du kan belöna en medlem som du plockar bilder från om du vill. Men det är inget krav och du måste inte tala om var bilden kom från.

Du kan besöka Pixabay här!

Pexels är också en finemang gratissajt för bilder

gratis bilder

Det låter nästan som Pixabay men det är Pexels en sajt som i mångt och mycket liknar Pixabay. Du kommer dock att märka att det händer att Pexels har bilder som Pixabay inte har och tvärtom. Pexels kan ses som ett mycket bra val som den enda gratis bildbank du använder eller som ett perfekt komplement till Pixabay.

På sajten får du jpeg-bilder såväl som vektorillustrationer. Det är enkelt att söka med tema och när du skriver in ditt sökord får du också förslag på andra sökord som kan vara lämpliga att använda. Nedladdningen är enkel och du behöver inte ha ett medlemskonto för att komma åt bilderna.

Tänk dock på att ställa in en mindre storlek om du inte vill ladda ner bilder på över 3000 pixlar per automatik. Det ska också sägas att den här sajten är lite långsammare än Pixabay så ha lite tålamod. När du har klickat på ladda-ner-knappen kan det ta några ögonblick innan den nedladdade bilden dyker upp på din skärm.

Pexels kräver inte att du talat om var bilden kom från men har också ett system där du kan belöna den som delar med sig av bilder gratis.

Du kan besöka Pexels här!

Unsplash fungerar också bra

Ett annat gratis arkiv med bilder online är Unsplash som fungerar i likhet med Pexels och Pixabay. Unsplash bygger också på medlemmar som laddar upp bilder. Du behöver inte skapa konto för att få tillgång till bilder med hög upplösning gratis.

Arkivet har gott om bilder inom olika kategorier och nedladdningen är snabb och smidig. Om du vill belöna den som laddat upp bilden kan du göra det. Det här är frivilligt. Något som är bra med den här tjänsten är att de som jobbar med sajten går igenom bilder för att se till att kvaliteten förblir hög. Det ökar chansen för att du hittar gratis bilder som du får stor användning av.

Du kan se närmre på Unsplash här.

Stocksnap.io har gott om bilder

På Stocksnap.io hittar du en massa gratis bilder online. Du kan hitta fina bilder men var medveten om att dessa kommer att blandas med sponsrade bilder från betalarkiv. Inom vissa kategorier kanske du inte får mer än 5 möjliga gratisalternativ.

De bilder du hittar gratis på sajten kan du ladda ner och använda utan att nämna Stocksnap.io som källa. Du får ändra bilderna precis som du vill. Jämfört med Pexels och Pixabay är Stocksnap inte lika välsorterad. Det beror lite på kategori men det kan vara värt ett försök om du inte har hittat det du söker i gratisbildbaserna nämnda ovan.

Du kan besöka Stocksnap.io här!

Reshot erbjuder hög kvalitet på gratis bilder

Reshot är en bildbas online med gratis bilder som är särskilt för dig som jobbar professionellt med projekt online och som vill ha hög kvalitet på bilderna. Här kan du ladda ner bilder gratis och du behöver inte ange källa. Det går att ändra om och redigera bildmaterial precis som du vill.

Reshot är en bra källa till bilder gratis online men var medveten om att det inte finns lika mycket bilder här som du finner med Pixabay. Samtidigt är kvaliteten mycket hög och det är också något att beakta.

Du kan besöka Reshot här!

Gratisography.com är en liten bildbas

Om du fortfarande inte har hittat bilden du behöver kan du också testa Gratisography som är en liten bas med bilder gratis online. Du får reklam för Shutterstock på sajten och det kan tänkas att den är till just för att skicka fler kunder till Shutterstock.

Gratisography är gratis men det finns inte många bilder. De bilder som finns håller god kvalitet och användningen är enkel och smidig.

Du kan besöka Gratisography här!

Picjumbo.com erbjuder mycket stora bilder

Om du vill ha gratis bilder med hög resolution kan Picjumbo vara ett möjligt alternativ. Det här är en bas med bilder som hela tiden växer. Det är medlemmarna som bygger på med fler bilder. Om du använder sajten gratis får du begränsad tillgång till bilderna.

Det är enkelt att ladda ner de bilder som du får och de är mycket stora som standardformat vilket kan vara en fördel. Du kan inte själv ställa in storlek för nedladdning när du inte betalar för tjänsten. Om du bara behöver en enkel bild inom ett vanligt område är chansen god att du finner den på denna sajt. För ett större utbud och fler funktioner får du betala för tjänsten.

Du kan besöka Picjumbo här!

Life of Pix är helt gratis och enkelt

Life of Pix är en annan källa som du kan testa för helt gratis bilder på nätet. Det här är en sajt som har gott om bilder av hög kvalitet. Du får dock räkna med att vissa kan se lite amatörmässiga ut. Tjänsten är helt fri från copyright så det är bara att ladda ner bilder och använda som du vill.

Det ska sägas att Life of Pix har en väldigt fin layout och du behöver verkligen inte kämpa för att förstå hur sajten ska användas. Nedladdning av bilder är också snabb och enkel och du får bra storlek att jobba med.

Du kan besöka Life of Pix här!

New Old Stock har historiska bilder gratis

Behöver du en historisk bild gratis? Då kan du besöka New Old Stock som har en massa svartvita historiska bilder som du får använda utan restriktioner. Det här är ett unikt bildarkiv som skiljer sig en hel del från de andra som är fulla av bilder.

Det här kan vara ett arkiv att lägga på minnet då du plötsligt behöver något som är historiskt för ett projekt. Du kan besöka New Old Stock här!

Picspree.com har fina bilder gratis

Det är ägaren av Getty Images som ligger bakom den här sajten med bilder gratis. Det är därför som du ser betalbilder blandat med de som du får använda gratis. Gratisbilderna är copyrightfria. Det är enkelt att ladda ner bilder men räkna inte med att alla håller högsta kvalitet.

Du får ett fint sortiment men många bilder är helt enkelt folks privata snapshot med mobiler. Det kan mycket väl ge dig något som du kan använda men kanske inte alltid professionellt. Storleken är väl tilltagen för det du laddar ner och sedan kan du ändra som du vill.

Du kan besöka Picspree här!

Styled Stock är feminina bilder gratis

Styled Stock är en mindre bildbank som har fokus på det feminina. När det inte finns några bilder inom det område du söker efter får du förslag på iStock betalbilder. Arkivet är mycket litet och inte ditt första val när du söker brett.

Men om du är ute efter specifika bilder med feminin touch kan du mycket väl hitta dem i detta arkiv och då får du använda helt gratis. Bilderna är utan copyright och du kan ändra dem som du vill. Du kan besöka Styled Stock här!