Ladda ner musik gratis – Ladda ner musik mp3 från nätet

Om du vill ladda ner musik gratis finns det en metod som är superenkel. Du skriver orden “convert youtube to mp3” på Google och så får du en lista med sajter där du snabbt omvandlar en Youtube musikvideo till mp3 som du sedan laddar ner.

Det här kan du göra oavsett om du har Mac eller PC och det hela fungerar direkt online. Det här är ett säkert sätt att ladda ner musik på så länge som du använder dig av virusskydd och undviker skumma sajter.

Ladda ner musik med högre kvalitet

Att göra om Youtube filmer till mp3 är alltså enkelt och ett bra sätt att ladda ner musik gratis men det ska sägas att du på detta sätt inte alltid får bästa kvalitet. Då kan det vara smartare att använda en tjänst som gör det möjligt att ladda ner Spotify låtar.

Det här kräver att du har ett konto med Spotify men när du har det ska det inte vara några problem att ladda ner låtarna. Spotify har ju också en tjänst som är inbyggd där du kan välja att ladda ner och lyssna på låtarna offline. Det här är bra för dig som vill ladda ner musik som mp3 för att slippa strålningen som telefonen eller paddan annars stått för.

Är det säkert att ladda ner gratis musik online?

Ja och nej. Om du söker efter musikfiler download gratis kan det dyka upp alternativ som inte är helt okej. Det behöver inte vara direkt brottsligt men det kan till exempel vara så att du erbjuds ladda ner mp3 låtar gratis mot att du ger din email och annan information.

Därefter blir du spammad så hårt att du ångrar att du använde tjänsten. Detta kan ske och det är ju inte direkt olagligt men kanske inte så kul. Ska du ladda ner gratis musik ska du alltid ta reda på vad haken är. Gratis nedladdning av musik kan vara säker och smidig men det finns alltid någon form av pris.

Antingen är kvaliteten lite lägre som då du väljer att ladda ner musik gratis genom att göra om Youtube klipp till mp3 eller mp4. Eller så är det så att du får betala för något ändå som till exempel ditt privatliv då du får en massa mejl och meddelanden till din telefon.

Varför ska du ladda ner musik?

Många förstår inte ens varför du ska ladda ner musik när du kan ladda musik gratis via tjänster som Spotify utan att ens betala för medlemskapet. Fast återigen, det här betyder att du är uppkopplad när du streamar musiken.

Om det känns viktigt för dig att ha dina musikfiler lokalt så finns det anledning till att se på sätt att ladda ner gratis musik utan behov av nätet senare. Om det där med att vara uppkopplad inte stör dig finns det egentligen ingen anledning till gratis nedladdning av musik på detta vis.

Det skulle möjligen vara om du till exempel ska åka ut på landet och inser att det kommer att bli några dagar utan vettig nätkoppling. Då är det förstås bra att förbereda genom att ladda ner mp3 låtar som du lägger på ett minneskort eller direkt på din mobiltelefon så att du kan höra i hörlurar eller med en portabel högtalare.