Ladda ner gratis typsnitt till din dator – Bra källor till gratis fonter

Du har en massa typsnitt på din dator men ändå räcker det. Det beror givetvis på att huvudparten är fonter som du inte har något intresse av. Vad kan du göra? Du kan ladda ner gratis typsnitt online. Det är lika enkelt som att ladda ner gratis bilder online.

Det finns en rad olika källor till gratis fonter online och här ska vi dra några av de bästa som du kan surfa vidare till för att ordna med rätt stil på dina ord.

Dafont är ett superbra val för att ladda ner gratis typsnitt!

Dafont måste nämnas först för det här är en tjänst som låter dig ladda ner typsnitt gratis på ett enkelt sätt. Tjänsten klarar våra svenska bokstäver och gör det också möjligt att snabbt se hur det kommer att se ut.

Med tydliga kategorier ser du till att du laddar ner fonter som passar din dator. Det finns gratis fonter för Windows såväl som Mac så det här är en bra källa för de allra flesta. Du kan kika på Dafont här.

1001 Free Fonts

Det finns bra många fler gratis fonter att ladda ner på 1001 Free Fonts. Det här är en bra sajt där du snabbt kan testa dig fram. Du kan söka efter kategorier och snabbt skriva in ett ord för att se hur det blir innan du laddar ner typsnittet. Kika här för att se närmre på 1001 Free Fonts!

Font Squirrel är 100% gratis för affärsverksamhet

När du väljer att ladda ner gratis typsnitt från Font Squirrel kan du lita på att det går att använda för företaget utan problem. Det är gratis även då du använder typsnittet kommersiellt kanske som en unik logga eller som företagets typsnitt.

Här är det inte lika enkelt att få ett exempel men det går att ladda upp bild på typsnittet så att du får ett exempel innan du laddar ner fonten till din dator. Du kan kika närmre på Font Squirrel här!

Abstractfonts för kända fonter som Disney

Om du letar efter Disney fonten ska du kolla upp Abstractfonts som är en bra källa för att ladda ner gratis fonter online. Var dock medveten om att allting inte är gratis på sajten. Disney fonten är inte gratis. Men du kan hitta pärlor här så det kan vara värt att kika. Ta en titt på sajten här.

Blambot för serietidningsfonter

Om du är ute efter en gratis font som ser ut som serietidning ska du ta en titt på sajten Blambot. Här finns det gratis typsnitt för Windows och Mac. Sajten har också fonter som du får betala för så håll ett öga på vad som gäller.

En rolig sak med Blambot är att du kan lära dig mer om typsnitt i serietidningar. Det finns artiklar som berättar mer om specifika fonter. Klicka här för att se närmre på Blambot!

Adobe Fonts är också en möjlighet för vissa

Om du prenumererar på Adobes Creative Cloud Planner tjänst har du rätten till gratis typsnitt från Adobe. Det finns ett väldigt stort bibliotek med gratis fonter att tillgå och det är klart att du ska använda detta om du kan. Du kan klicka här för att hitta typsnitten från Adobe!

Några sajter till

Det finns fler internationella sajter som låter dig ladda ner fonter gratis. Här är några som kan vara värt att ta en titt på:

Fontcubes

Har fonter för Mac, Windows såväl som din Android mobil eller surfplatta. Ta en titt här!

Font Reactor

Font Reactor har gratis typsnitt för Mac, PC och Linux. Tjänsten är enkel att använda med en smidig sökfunktion. Ta en titt här!

Font Freak

Front Freak har över 9000 gratis typsnitt att välja från! Sajten har inte bästa layouten men om du har lite tålamod kan du absolut hitta skatter här. Ta en titt här!

Font Space

Font Space är ett bra val för dig som vill få tillgång till riktigt många gratis typsnitt att ladda ner. Sajten har över 77 000 gratis fonter! Dessutom får du den smarta funktionen där du kan skriva in en text och genast se hur det kommer att se ut. Ta en titt här!

MyFonts

Här är allting inte gratis men det finns verkligen många typsnitt att välja från så det kan ändå vara en god källa. Kika närmre på MyFonts här!

Urban Fonts

Urban Fonts kan också vara ett bra val och du kan enkelt kolla hur det kommer att se ut direkt på hemsidan. När vi gjorde det upptäckte vi direkt att det finns typsnitt som inte klarar av de svenska tecknen så det ska du tänka på (se bilden där ä inte är med). Du kan testa Urban Fonts här!

Viktigt med kvalitet

Innan du laddar ner gratis typsnitt ska du säkra dig om att du får hög kvalitet. Det är kanske inte lika känsligt som då du vill ha gratis VPN men ändå något att beakta. Undvik buggar genom att ta en titt på vad andra användare har att säga om tjänsten