Gratis verktyg för bättre spel online

Det spelar ingen roll om ditt främsta intresse är brädspel hemma runt köksbordet eller onlinespel på din mobiltelefon. Du kan få en mycket bättre spelupplevelse genom att använda dig av olika gratis spelverktyg.

Vi ska ta en titt på några exempel på verktyg som du kan behöva då du ska spela spel.

Gratis protokoll för sällskapsspel

När du ska spela sällskapsspel som kräver ett protokoll så kan du förstås alltid använda dig av ett vanligt papper. Men du kan också ladda hem ett gratis protokoll för Yatzy och andra spel. På så vis blir det inget bråk om hur många poäng varje spelare faktiskt har. Det står ju svart och vitt på spelprotokollet.

yatzyprotokoll
Det blir roligare att spela Yatzy med äkta protokoll!

Det kan också kännas proffsigare med den här typen av protokoll. Därmed höjs stämningen och det blir kul. Du kan hitta protokoll som bilder från Pixabay men det är bäst att ladda ner från sajter som erbjuder den här typen av gratis spelverktyg så att du får ett bra format.

Korträkningsappar för bättre resultat i kortspel

Detta används främst för spel som Blackjack där korträkning kan öka dina odds. Även om många casinon har regler mot korträkning så är det helt okej att öva och utveckla dina färdigheter med hjälp av appar.

Exempel inkluderar:

Card Counter Lite: Detta är en gratis app som hjälper dig att lära dig korträkningstekniker för Blackjack. Det är tillgängligt på iOS-enheter. Denna finner du gratis på Apple App Store.

Blackjack Allt-i-ett-tränare: Detta är en omfattande app tillgänglig på Android-enheter som ger korträkningsövningar och simuleringar.

Om du inte får informationen om korträkningsverktyg då du söker på engelska online kan du använda VPN gratis för att surfa från ett annat lands servrar. Detta kan vara av intresse då det rör information som av något skäl har geo-blockerats för svenska IP-adresser.

Gratis anteckningsverktyg

Anteckningsverktyg är fördelaktiga för strategispel, där det kan vara till hjälp att hålla reda på dina drag, din motståndares tendenser eller resurser. Det här är inte som att få gratis saker hem i brevlådan för du använder ju verktyget på din mobiltelefon eller dator.

Några exempel:

Google Keep: Googles enkla och rena anteckningsapp. Du kan anteckna anteckningar, ställa in påminnelser och det synkroniseras på alla dina enheter.

Evernote: Evernote är en omfattande anteckningsapp som låter dig göra anteckningar i olika format – text, bilder, ljud, webbklipp, etc.

Microsoft OneNote: I likhet med Evernote är OneNote en gratis och flexibel anteckningsapp. Det är särskilt kraftfullt om du redan befinner dig i Microsofts ekosystem.

post it
Anteckna för hand eller med app…

Appar för chatt när du spelar

Kommunikation är nyckeln till framgång i många onlinespel för flera spelare. Dessa verktyg förbättrar kommunikationen i spelet.

Exempel på detta:

Discord: En gratis, pålitlig och populär röst-, video- och textkommunikationstjänst som används av miljontals spelare över hela världen. Det låter dig skapa din egen community-server, gå med i andra och skicka direktmeddelanden.

TeamSpeak: En gratis spelchattmjukvara med högkvalitativt ljud som finns tillgänglig på flera plattformar.

Verktyg för att analysera spelen

Dessa verktyg hjälper dig att analysera ditt spelande för att förbättra dina strategier. Du kan se på dina resultat och lära dig mer om var det brister. Detta är både roligt och givande.

Exempel på analysverktyg för spel:

Mobalytics: Detta är ett gratisverktyg för spel som League of Legends som analyserar ditt spelande och ger insikter om förbättringsområden.

HSReplay: Detta verktyg ger Hearthstone-spelrepriser och är en fantastisk resurs för lärande och strategibyggande.

Stat Trackers: Vissa spel har externa appar som hjälper dig att spåra din statistik i realtid så att du kan justera din strategi baserat på prestanda.

Fortnite Tracker: Spårar Fortnite-spelstatistik och erbjuder topplistor, rankningar och en spelanalys.

Overwatch Tracker: Liknar Fortnite Tracker men för Overwatch. Spårar din statistik och ger insikter om hur du kan förbättra.

Kom ihåg att även om du använder dessa verktyg för att förbättra spelupplevelsen så bör de användas etiskt och i enlighet med varje spels användarvillkor.